Fourkeeps Internet Radio

4 -  Keeps / 4 - Music / 4- Life

Resepte

Room Poffers

  • 2 groot eiers, geklits – kamer temperatuur
  • 2½ kop koekmeel
  • 2 tl bakpoeier
  • mespunt cayenne peper (rooi peper)
  • 1 tl sout
  • ¾ kop melk
  • 2 el gesmelte botter
  • 1 blik roommielies
  • *500ml kookolie, vir braai

Meng al die bestanddele tot als mooi saam kom en ‘n gladde deeg vorm
Verhit olie in ‘n diep pan
Skep eetlepels vol deeg warm olie en bak so 3 min per kant tot gaar en goudbruin
Skep uit en plaas oor na kombuispapier om oortollige olie te dreineer

Bedien warm

tuna tert

  • 4 blikkies tuna chunks – gedreineer
  • 5 groot eiers – geklits
  • 1 groot pak kaas &uie skyfies – gekrummel
  • 1 blikkie sampioensop
  • 1 ui baie fyn gekap
  • vars gemaalde swart peper na smaak
  • 1 kop gerasperde cheddar kaas
  • 1 kop gerasperde mozzarella kaas

Voorverhit oond 180 C

In ‘n groot mengbak meng al jou bestandele mooi saam behalwe die kaas
Smeer oondvaste bak met botter
Giet mengsel in, sprinkel kaas oor en bak vir 40 min tot goudbruin
Haal uit die oond, laat rus vir 10 min voor opskep

Sjokolade Koek

Bestanddele Koek
  • 375 ml Meel
  • 250 ml Melk
  • 250 ml Suiker
  • 2 ml Sout
  • 10 ml Bakpoeier
  • 125 ml Olie
  • 60 ml Kakao
  • 125 ml Kookwater
  • 4 Eiergele
  • 4 Eierwitte
Bestanddele Sous
  • ¾ Blik Ideal Melk
  • 125 ml Suiker
Bestanddele Versiering
  • 2 Plakke Heelneut sjokolade
  • ¼ Blikkie Ideal Melk
Metode Koek
Klits eierwitte tot styf.
Meng droë bestanddele.
Maak gaatjie in droë bestanddele.
Voeg eerste olie, dan kakao gemeng met water, melk en eiergele by.
Klits goed.
Voeg bakpoeier by eierwitte en klits weer.
Vou eierwitte in by mengsel.
Bak teen 180º C vir 30 tot 40 minute in reghoekige oondbak (die koek bly in die bak, so moenie in gewone koekpanne bak nie).
Metode Sous
Kook Ideal melk en suiker saam.
Maak gaatjies in koek met dun voorwerp.
Gooi stroop oor koek.
Laat koek heeltemal afkoel.
Metode Versiering
Smelt blok sjokolade saam met ¼ Blikkie Ideal melk en gooi oor koek.

Outydse Hertzoggies

Ongeveer 60 koekies.
  • 3 k meel
  • 1k mielieblom
  • sout
  • 1 teelp bakpoeier
  • 1k strooisuiker
  • 250g margarien
  • 2 eiers
  • 3 Eetl water
MERINGUE BO-LAAG:
  • 4 eierwitte
  • 1k strooisuiker
  • 5ml vanielje
  • 2 1/2k klapper
  • 125 ml fyn appelkooskonfyt

METODE:
1. Stel oond op 180°C.
2. Sif droë bestanddele saam, roer suiker by.
3. Vryf margarien in tot lyk soos broodkrummels.
4. Klits eiers en water saam, meng met meelmengsel tot ‘n deeg vorm.
5. Plaas 30 min in yskas.
6. Rol 3 in groot genoeg sirkels sodat dit in ‘n kolwyntjiepannetjie pas.

MERINGUE BOLAAG:
1. Klits eierwitte tot stywepuntstaduim en klits suiker geleidelik by, klits goed na elke toevoeging tot dik.
2. Vou vanielje by en klapper by.
3. Skep 2.5 ml konfyt in elke holte en skep meringuebolaag bo-op tot bedek.
4. Bak 15 tot 20 min of tot goudbruin.

Bobotie

  • 1kg maalvleis
  • 1groot uie
  • 25 ml botter of olie
  • 1 dik sny brood
  • 250 ml melk
  • 12,5 ml appelkoos konfyt
  • 50 ml suurlemoen sap
  • 75g ontpitte rosyne
  • 10 droe appelkose
  • 30 ml Kerriepoeier
  • 12 amandels in kwarte gesny
  • 5ml sout
  • 2 ml peper
  • 6 lourier of suurlemoen blare
  • 2 eiers
Sorteer uie in botter of olie
Week brood in helfte van die melk
Meng al die bestandele behalwe die res van die melk, eiers en lourier blare.
Skep in oondskottel en druk die lourier blare in.
Kilts die orige melk en eiers saam en giet oor die vleis.
Bak ongeveer vir 45 min in matige oond.
Bedien met rys, blatjang, gerasperde klapper en gekapte neute en piesang.

Geniet dit

PERI pERI sOUS

Hierdie sous is briljant op hoender.  

Die sous moet so dag voor die tyd gemaak word dat die geure kan ontwikkel.

  • 2-6 birds-eye red chillies
  • 1 groot rooi soetrissie
  • 4 huisies knoffel
  • 1 vars suurlemoen se sap
  • 2 eetlepel paprikapoeier
  • 1 eetlepel oregano
  • 4 eetlepel donker asyn
  • 2 teelepel sout
  • ½ teelepel red chilli poeier (of meer as jy nog byt wil hê)
  • 1 teelepel swartpeper
  • 1 koppie olie (veg or olive)


Voeg alles bymekaar en blits dit in ‘n voedselverwerker tot glad, skep in ‘n houer en verkoel.
Ek verdubbel die resep en hou dit tot ek dit benodig.

GROENTE-PICCALILLI

Tradisioneel groente-piccalilli  - Picalilli het ’n suur smaak.

sowat 500 – 600 ml

  • 200 g klein worteltjies
  • 400 g blomkool
  • 1 groot ui, gekap
  • 180 g groenbone
  • 125 ml water
  • 35 g (75 ml) mielieblom
  • 150 ml water
  • 700 ml appelasyn (cider vinegar)
  • 65 ml fyn appelkooskonfyt
  • 10 ml mosterdpoeier
  • 10 ml kerriepoeier
  • 5 ml borrie
  • 2 ml sout

Plaas wortels, blomkool, ui en bone in ’n mengbak. Gooi kookwater oor en laat staan 5 minute. Dreineer in ’n vergiettes. Meng die 125 ml water met mielieblom tot ’n gladde pasta. Gooi die 150 ml water, asyn, appelkooskonfyt, mosterdpoeier, kerriepoeier, borrie en sout saam in ’n kastrol. Voeg die mielieblompasta by en bring tot kookpunt. Laat 10 minute oop kook en roer nou dan. Voeg gedreineerde groente by en laat nog 5 minute kook. Skep in gesteriliseerde bottels.

SPINASIE, HAM EN SAMAMPIOEN QUICHE

S

  • 1 koppie gekapte ui
  • 1 koppie vars sampioene, in skywe gesny
  • 1 eetlepel groente-olie
  • 1 bossie spinasie, gestoom tot sag en goed gedreineer dan gekap
  • 2/3 koppie volledig gaar ham, gekap
  • 5 groot eiers
  • 3 koppies gerasperde Muenster of Monterey Jack kaas (ek het 1/2 Cheddar en 1/2 Mozerella kaas gebruik)
  • 3/4 tl mosterdpoeier
  • Geur met sout en peper

 Soteer uie en sampioene in 'n groot pan in olie tot sag.

Voeg spinasie en ham by; kook en roer totdat die oortollige vog verdamp is.

Verkoel effens.

Klits eiers; voeg kaas by en meng goed.

Roer spinasiemengsel, sout en peper en mosterdpoeier by; meng goed.

Versprei eweredig in 'n gesmeerde 9-duim. tertbord of quiche gereg.

Bak by 180°C vir 40-45 minute of tot 'n mes wat in die middel gesteek is skoon uitkom.

Vinnige PAstei Deeg

Gebruik gelyke dele

1 Kop Koekmeel

1 Kop  Chedder Kaas (gerasper)

1 Kop Botter (gerasper)


Meng goed deur met vinger punte (of menger ) tot bolvorm


Sit in yskas vir 30 min, rol uit  - sit jou vulsel in en smeer eier bo-oor bak by 180C tot gaar 

Gebruike:

Vir pasteiie, Quiche, klein pasteitjies,.


Roti
  • 3 Cups flour (may substitute 1 cup whole wheat flour for healthier option)
  • 1 tablespoon baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tbsb butter or shotening
  • 1 1/4 cupd water (add more if needed)
  • oil  to rub on top of dough ball

Chicken wings

  • 16 Chicken Wings
  • 1/2 Teaspoon Salt
  • 1/2 Cup Coke Cola (Not Diet Coke
  • 1/4 Cup Brown Sugar
  • 1 TableSpoon Tomato Paste
  • 1 Glove Garlic minced
  • 1/2 Teaspoon Chilli Flakes
  • 1 teaspoon Paprika
Preheat oven to 450 degrees. Line a large baking sheet with parchment paper. Set aside.
Wash wings in cold water and pat thoroughly dry with paper towels.
Lay wings onto parchment paper, leaving at least an inch of space between each. Sprinkle over half the salt.
Bake for 20 minutes. Remove from oven. Flip wings over. Sprinkle over remaining salt, and bake for 20 more minutes.
In the meantime, add the following ingredients to a skillet – Coca Cola, brown sugar, tomato paste, garlic, dried red chili flakes, and paprika.
Over medium-high heat, whisk the ingredients together and allow them to come to a low boil until sauce has thickened.
By this time, the wings will be ready. Remove from oven and add to the skillet with the sauce.
Toss together, cooking over medium-high heat until the wings have absorbed all of the sauce and the wings start to char.
Remove wings from skillet and onto a serving plate. Garnish with green onions